Szúnyogháló

Fix szúnyogháló ajtóraAlu_szunyoghalo
Ezt a szúnyogháló típust elsősorban olyan nyílászárókra javasoljuk, melyek a ki-és bejárást szolgálják, valamint gyakori a használatuk. Alkalmazható például bejárati ajtóra, teraszajtóra, erkélyajtóra.
A szúnyogháló lehet nyíló vagy eltolható, attól függően, hogy szimpla vagy dupla ajtóról van-e szó. Dupla ajtóra az eltolható szúnyogháló az ideális megoldás.
A fix szúnyoghálók kerete alumínium profil, mely alapból fehér színre színterezett és aranytölgy, dió vagy mahagóni színű fóliával bevont, de tetszés szerint bármelyik RAL színre átszínezhető.
A hálók anyaga teflonbevonatú, üvegszálas alapú, UV stabil szövet, antracitszürke színben.
Alumínium nyíló ajtó rugdosó profillal 27,5×45 mm íves profilból, zsanérokkal és mágnes vagy csappantyúzárral.
Toló szúnyogháló ajtó egy vagy két pályával 12×30 mm profilból, merevítő profillal, ami kilincs helyett is funkcionál.
Toló szúnyogháló ajtó egy vagy két pályával 13×62 mm profilból, merevítő profillal, ami kilincs helyett is funkcionál.

 

Fix szúnyogháló ablakra
Ezt a szúnyogháló típust elsősorban olyan nyílászárókra javasoljuk, ahol nem feltétlenül szükséges a kijárás vagy a kihajolás lehetőségének biztosítása. Alkalmazása elterjedt például spejzek, fürdőszobák kis ablakaira.
Az fix szúnyogháló anyaga egy üvegszálas anyag, mely egy adott keretbe van foglalva. Fixen (általában csavarral vagy mágnessel) kerül felszerelésre a nyílászáró külső tokozatára. ISOFIX rendszerű szúnyogháló is rendelhető, melynek vékony pereme tökéletesen rásimul az ablakra és rögzítő füleivel könnyen feltehető, illetve levehető.
Mivel a helyiséget, ha csekély mértékben is, de besötétíti, szobák ablakaira inkább a mobil szúnyoghálót javasoljuk.

A fix szúnyoghálók kerete UV stabil műanyagból készül fehér vagy sötétbarna színben, vagy alumínium fóliás profilból, többféle vastagságban aranytölgy, dió vagy mahagóni színben. De a RAL színskála bármelyik színére átszínezhető.
Műanyag fix keretes szúnyogháló: 31×31 mm profil, csavarokkal rögzíthető, azok tükörgombokkal takarhatók el.
Alumínium fix szúnyogháló: 20×22 mm vagy 11×26 mm profil
Peremes alumínium szúnyogháló: 9×27,5 mm profil, elfordítható rögzítőfülekkel

 

Mobil szúnyoghálóMobil_szunyoghalo_alsoakasztoval
A mobil szúnyogháló praktikus, könnyen kezelhető és redőnnyel is jól kombinálható. Felszerelése elsősorban olyan nyílászárókra ajánlott, ahol időnként szükséges azok kinyitása.
Könnyen illeszkedik bármilyen ablaktípushoz, fel-és leszerelése egyszerű és gyors. Bármilyen négyszög felületű nyílászárókra, és már meglévő redőnyökre is utólag szerelhető. Lehet függőleges (általában ablakra) vagy vízszintes (általában ajtóra) kezelőséggel szerelni, de készülhet rolós rendszerű szúnyoghálóként is.
A hálók anyaga teflonbevonatú, üvegszálas alapú, UV stabil szövet, antracitszürke színben. Ez az anyag hosszú távon elviseli a mozgásból eredő gyűrődést, nyúlást.
A szúnyoghálók kerete alumínium profil, mely alapból fehér színre színterezett és aranytölgy, dió vagy mahagóni színű fóliával bevont, de tetszés szerint bármelyik RAL színre átszínezhető.

 

Pliszé szúnyogháló
Viszonylag újdonságnak számít ez a praktikus és esztétikus szúnyogháló típus, melyet elsősorban a megszokottól eltérő formájú (pl.: kerek, ovális, háromszögletű), valamint nagy méretű nyílászáró (szélessége elérheti akár a 3 métert is) szúnyoghálóval történő felszerelésére ajánljuk. Olyan helyekre tökéletes, ahol elsősorban a fényvisszaverést és a fényszűrést kell megoldani és nem a besötétítés a fontos (pl.: számítógépes szobák, irodák).
Harmonikaszerűen működik, nem csapódik vissza, mert rugós alkatrészt nem tartalmaz. Bárhol megállítható.
A szúnyogháló anyaga üvegszálas, UV szűrőt is tartalmaz. Sokféle színű alumínium keretbe foglalható.

Szúnyoghálót az Aranyablak Kft.-től!